Hoogmoed na de val

In de vroege ochtend van woensdag 8 september 2010 beneemt Thomas Reijer Colnot zich van het leven door van de Ewijkse brug bij Nijmegen in de Waal te springen. Diezelfde dag krijgt zijn vriendin Emma zijn dichtbundel per post getiteld: 'Hoogmoed na de val'. Een "retegoed resultaat", zoals hij het zelf omschrijft in de begeleidende brief. Thomas laat zijn ouders, familie en vrienden radeloos en in verwarring achter.

Opgegroeid in Groet begon hij na de middelbare school aan de opleiding drama docent aan ArTez. De hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Zijn passie lag bij theater, dans en poëzie. Deze laatste ontwikkelde zich vanaf de middelbare school van, zoals Thomas het zelf omschreef, "pubergekweel" tot beschouwingen over existentiële vragen, liefde en vriendschap. Dit alles heel oorspronkelijk en hier en daar met een flinke dosis humor.

Thomas' bundel

De oorspronkelijke bundel bevat slechts een deel van Thomas' gedichten. Op een USB stick én uitgeprint in een werkmap vinden we er meer. In de werkmap maakt hij bij enkele gedichten aantekeningen, zoals aan wie het gedicht is opgedragen. We zijn er van overtuigd dat het Thomas' wens is dat we zijn gedichten voor iedereen beschikbaar maken. Thomas leefde immers voor de bühne. Had hij publiek dan was hij in zijn element. Daarom hebben wij alle gedichten, 66 stuks, verwerkt tot een officiële bundel. Met chronologisch overzicht en met de annotaties van Thomas.

De bundel is gedrukt

We hebben inmiddels 200 exemplaren van de bundel laten drukken voor de belangstellenden die zich in december 2011 en januari 2012 via deze site hebben gemeld. Gelukkig kunnen we ook losse exemplaren laten drukken. Dus, als je de bundel ook nog wilt kopen dan kan dat.

Je kunt hem voor €13,95 kopen bij de Eerste Bergensche Boekhandel in Bergen.

De inhoudsopgave (aanklikken om als PDF te openen).

Inhoudsopgave van de bundel
Versiedatum 29-02-2012